Hoax history: Zeemeerman aangespoeld

Images-Of-Strange-Mermaid-Fhoax6In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Uit onze mailbox, foto’s van een aangespoelde zeemeerman, of zeg maar gerust zeemonster op het strand van het schiereiland van Maleisië.

Het onbekende schepsel is ruim twee meter lang en heeft de kenmerken van een vis en een mens. Tegelijk heeft het een monsterlijke kop met vlijmscherpe en scheve tanden, een zeedier dat je niet graag levend zou willen tegenkomen. De foto’s circuleren vanaf 2006 op diverse internetfora en worden driftig doorgestuurd.

In werkelijkheid is de zeemeerman een creatie van de kunstenaar Cabana, welke bekend staat om zijn vreemde afschrikwekkende beelden. Cabana maakte zijn monster van echte mensenbotten, visgraten en polyester. Maar hij was geen fan van zijn werk en het ding stond hem eigenlijk alleen maar in de weg. Hij zette het monster op Ebay om het te verkopen, zo kwamen de foto’s terecht op Internet. Door de ontstane mythe in het kunstwerk uiteindelijk voor $1,550.00 verkocht. Een bedrag waarvan Cabana weer enkele maanden van kon eten.

Lees alle grootste en beste hoaxen uit de serie Hoax History.

De originele spammail:

zeemeerman-spam


facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>