Wie volkslied fout zingt, moet de bak in

vlagfailGa eens na, hoe goed ken jij het Wilhelmus? Kan jij foutloos alle regels zingen? Alleen dan maak je kans een arrestatie te ontlopen. In de Filipijnen is het fout zingen van het volkslied strafbaar.

“Lupang Hinirang” (ofwel: ‘Uitverkoren Land’) heet het nationale volkslied van de Filipijnen. Wie het versje in het land zelf zingt, kan in de toekomst beter niet uit de toon vallen: de Filipijnse regering heeft gisteren een wet gestemd, die een boete van 100.000 pesos (pakweg 1.700 euro) of twee jaar gevangenis voorziet voor iedereen die het volkslied fout zingt. En nee, de gevangenissen in de Filipijnen zijn geen sterrenhotel met televisie en tafelvoetbal, zoals in Nederland.

Volgens de nieuwe wet moet het volkslied in het tempo van een mars gezongen worden, binnen het bereik van 100 tot 120 van de metronoom, en in 4/4 of 2/4 maat.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>