Hooligan geschorst bij damwedstrijd

Een potje dammen lijkt vredelievend en saai spelletje. Toch heeft de Belgische damkampioen Brian Wollaert hier andere gedachten over. De Koninklijke Dambond heeft de voormalige Belgische vicekampioen voor twee jaar geschorst, omdat hij ‘zich als een hooligan gedroeg’.

Zo sloeg de damspeler onlangs na een verloren spelletje een gat in de muur en trok hij de kapstok van de deur en wenste hij een bestuurslid van de Belgische dambond kanker toe. Ook in ons land is Wollaert niet onbekend, zo gooide hij onlangs tijdens een toernooi een dambord door de vitrinekast.

De agressieve damhooligan mag de komende twee jaar niet meer aan wedstrijden deelnemen. Wollaert heeft furieus gereageerd op zijn schorsing. In een mail naar de dambond wenst hij het voltallige bestuur de kanker toe. Voor de anders zo saaie Dambond is de maat nu vol. Vergeven doen ze Wollaert niet meer: “Hij kan beter een andere sport uitkiezen.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>