‘Beatrix tweet over aftreden’

hoax6Voor de derde keer deze week gonsde het van de geruchten op Twitter. Eerst hadden we de #carglaszuigt haatzaai actie, die ontstond met de nepreactie van de fabrikant zelf. Gisteren riepen grappenmakers dat er gratis geld kwam uit de pinautomaten van de ING. En vandaag is het koningshuis de pineut.

Via berichten op Twitter werd het gerucht verspreid dat er bij de NOS om 12 uur een extra journaal zou zijn, waarin koningin Beatrix haar aftreden bekend zou maken.

Hans Laroes, hoofdredacteur van het NOS Journaal, twitterde uiteindelijk: “Dat gerucht is echt onzin. Denk s na: met een demissionair kabinet. Dat Kan eenvoudig niet.” Ook royalty-kenner Marc van der Linde was niet overtuigd. Hij twitterde: ‘Grappig dat er nu elke dag een twitter-hype is. En ter geruststelling: Beatrix treedt echt niet af met mededeling in 12 uur nieuws.’

De originele tweet lijkt uiteindelijk afkomstig te zijn van iemand met de originele nickname ‘stuyterkuycken’. Waarschijnlijk moet de aanstichter het voorlopig even zonder Twitter doen, zijn profiel is niet meer terug te vinden.

Na deze Twitter hattrick wordt door komkommernieuws oogstende Journalisten direct geopperd of dit soort ongein, het einde zou betekenen voor de populaire microblogdienst? Zo’n vaart zal het niet lopen, over een  paar weken zijn de schoolvakantie’s weer afgelopen en zitten de hoaxende pubers weer gewoon in de klas.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>