‘Walvis plet zeilboot’ = NEPPER

walvishoax6Geloof je het zelf? Je gaat gezellig walvis-spotten en dan duikt er ineens een walvis op je boot. Een echtpaar in Zuid-Afrika zou aan de dood ontsnapt zijn toen een walvis plotseling op het zeilschip van de twee vakantievierders sprong. De tien meter lange vis miste het stel, maar door de impact brak wel de mast van het schip af.

Het ongeluk gebeurde voor de kust van Kaapstad. Het echtpaar was uitgevaren om vanaf de zeilboot naar walvissen te kijken, die vlak voor de kust bij de Zuid-Afrikaanse stad zwemmen.

“Ik vind walvissen nog steeds leuk”, zei de 50-jarige geluksvogel Paloma Werner tegen de Britse omroep BBC. “We waren alleen op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats.”

Volgens Werner keken zij en haar man al een uur naar de zuidkaper, toen die plotseling op minder dan tien meter van de boot uit het water kwam en bovenop het schip sprong. “Pas toen we terug aan wal waren, beseften we hoeveel geluk we hebben gehad”, zei ze.

Een voorbijvarende toerist maakte vanaf een andere boot toevallig foto’s van het incident en plaatste die op internet.

Nep
Wij geloven er in ieder geval niks van. Op het moment wanneer de walvis uit het water komt, zit er achter op de boot een man rustig voor zich uit te kijken, ieder mens zou in paniek raken, maar deze man kijkt bij het zien van de walvis strak voor zich uit. Ook de tweede foto van het verwoeste schip klopt niet, je zou zeggen dat een neervallende walvis nogal wat golven veroorzaakt. Hoe is het mogelijk dat de boot na deze deining nog rechtop vaart en niet omgeslagen is. Tevens zien wij gelijkenis met dit andere digitale knutselwerkje.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Walvis plet zeilboot’ = NEPPER

  1. Pingback: Vliegwalvis toch echt (YouTube) | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>