Ladderzatte Jeltsin in onderbroek op straat

trueHet is altijd lachen met wodka-orgel en billenknijper Boris Jeltsin. Tijdens een officieel bezoek aan Washington in 1995 is de toenmalige Russische president Boris Jeltsin zo dronken geworden dat hij ‘s nachts in zijn ondergoed de straat opliep. Hij had trek en wilde met een taxi een pizza halen.

Buiten het gastenverblijf tegenover het Witte Huis werd hij tegengehouden door agenten van de Secret Service. Het schouwspel werd lachend gadegeslagen door de toenmalige president van Amerika Bill Clinton. De Amerikaanse ex-president deed het verhaal over Jeltsin in een van de interviews die hij tijdens zijn ambtsperiode (1993-2001) op tape heeft laten vastleggen. De vraaggesprekken, afgenomen door de historicus Taylor Branch, vormen de basis van een boek – The Clinton Tapes: Wrestling History with the President – dat volgende week wordt gepubliceerd.

Na een avond zwaar drinken slaagde Jeltsin, die in het Blair House aan Pennsylvania Avenue verbleef, er in langs zijn bewakers te glippen. Toen agenten zijn verdwijning ontdekten gingen ze haastig naar hem op zoek. Enkele honderden meter vanaf het gastenverblijf troffen ze de Russische president in ondergoed, terwijl hij probeerde een taxi aan te houden. Jeltsin stamelde dat hij zin had in een pizza.

Jeltsin overleed in 2007. Dit was voor de Russen het einde van een goede oude tijd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>