1 APRIL: Mierenneuken uit Dikke van Dale

Al jarenlang worden dieren onnodig gekwetst en gediscrimineerd. Dieronvriendelijke zegswijzen zijn de dierenbescherming een doorn in het oog.

Denk aan ‘mierenneuken’, ‘twee vliegen in één klap’ en ‘de knuppel in het hoenderhok gooien’. Het moet afgelopen zijn met de discriminatie van dieren in de taal, vindt de Dierenbescherming. En daarom moeten deze woorden en gezegden uit het woordenboek.

“Een samenleving waarin het normaal is om te zeggen dat een huid niet moet worden verkocht voordat de beer geschoten is, gaat voorbij aan het feit dat een beer onder geen beding geschoten moet worden. Wij vinden het tijd om hier verandering in te brengen. Verandering begint met bewustwording, bewustwording met taal.”

De Dierenbescherming vergelijkt het schrappen van dieronvriendelijke taal uit de Van Dale met het verbod op seks met dieren. ‘Veel mensen zullen dit symboolpolitiek vinden’, zegt directeur Dales. ‘En dat is het ook, gedeeltelijk. Tegelijkertijd gaat van dergelijke maatregelen echter wel degelijk een belangrijk maatschappelijk signaal uit: dit kan echt niet!”

Van ons mag de dierenbescherming lekker een kikker tussen hun billen stoppen, mits ze ophouden met op alle slakken zout te leggen.

Meer 1 april

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “1 APRIL: Mierenneuken uit Dikke van Dale

  1. Pingback: 1 APRIL: Beste aprilgrap 2010 (Top 10) | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>