1 APRIL: Kattenbelasting in Noord-Holland

Natuurlijk is het niet eerlijk, hondenliefhebbers moeten al jaren verplicht een paar tientjes hondenbelasting opbrengen, terwijl kattenbezitters niks hoeven te betalen. Dit terwijl een kat ook vervuild en overlast bezorgd.

De provincie Noord/Holland heeft besloten aan deze oneerlijkheid een eind te maken en start een proef waarin ook kattenbezitters belasting moeten gaan betalen. Dat meldde de Nederlandse Vereniging van Gemeenten donderdagochtend op Radio Noord-Holland.

Wie één kat heeft, betaalt honderd euro per jaar, een tweede kat kost al 110 euro. De gemeenten willen het aantal katten in Nederland terugdringen, omdat de katten voor veel overlast zorgen in het openbaar groen. Bovendien zitten de asiels overvol. Katten waar belasting voor is betaald, krijgen een speciale chip.

Luister hier naar de hoofdredacteur van radio Rijnmond, die een ander stemmetje opzet.

Meer 1 aprilgrappen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “1 APRIL: Kattenbelasting in Noord-Holland

 1. Ab

  Zou eens tijd worden. Hier in de buurt ontzettend veel katten. Overlast erg groot. Als de tuinman geweest is liggen veel plantjes er gelijk weer uit. Gaan en komen van schijtende katten, alsof er geen bakken zijn.
  Helaas is het een grap

    /   Reply  / 
 2. Pingback: 1 APRIL: Beste aprilgrap 2010 (Top 10) | Hoax

 3. Melissa

  Ik vind het sowieso belachelijk dat hondenbezitters honden belasting moeten betalen terwijl katten overal poepen en plassen waar ze willen….JA ook in mijn tuin!!!! En wie ruimt dat op? Kattenbalasing wordt er ook niet betaald.
  En wat dacht je van paarden bezitters!!! Nee je moet op je fiets zitten en door een verse hoop paardenstront rijden! Paardenbelasting??? bestaat ook niet!
  Schaf die belasting af WE BETALEN TENSLOTTE AL GENOEG AAN BELASTING!!!!
  OF moeten gemeentes maar meer plekken maken om honden te kunnen uitlaten en een rengebied…hebben mensen ook niks meer te klagen.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: 1 APRIL: De beste aprilgrappen over dieren | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>