Op hol geslagen Toyota was verzinsel

priushoaxVoor de tweede keer deze week sloeg er in de VS een Toyota Prius op hol. Achter het stuur de 61-jarige James Sikes. Wanneer hij versnelde om een andere auto in te halen, weigerde zijn remmen. In plaats daarvan ging hij steeds harder rijden en veranderde zijn Prius in een moordmachine.

Met een snelheid van 150 kilometer per uur belde de bejaarde 911. Deze zei hem de motor uit te zetten en de handrem aan te trekken. De verkeerspolitie hielp hem tevens vaart te minderen door bumper aan bumper voor hem te gaan rijden en af te remmen. Sikes kwam uiteindelijk met de schrik vrij en deed opgelucht zijn verhaal aan talloze actualiteitenrubrieken. Aldus Forbes.com

Om deze aandacht was het de Amerikaan blijkbaar te doen. Het hele Toyota horror verhaal is een verzinsel, uit een duim gezogen van een eenzame bejaarde in ruil voor een beetje mediageilerij en aandacht.

De remmen van de Toyota functioneerde als behoren, de man kwam zelfs net van de garage vandaan, waar zijn auto volledig was nagekeken. De bumpers van de Prius en de politieauto hebben elkaar nooit geraakt en uiteindelijk bracht de bestuurder zijn auto zelf tot stilstand.

Het was overigens niet alleen de aandacht waar James Sikes op aasde, ook bereidde de bejaarde een flinke schadeclaim voor, die hij als aanvulling op zijn schamele pensioentje best kon gebruiken.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Op hol geslagen Toyota was verzinsel

  1. victor

    Ik zou je bron wel willen weten over het feit dat dit daadwerkelijk een hoax is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>