Best hoax ’09: Val DSB was televisieformat Lakeman

De laatste maand van het jaar gaat in. Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van 2009.

Terwijl tienduizenden spaarders kunnen fluiten naar hun geld en duizenden bankmedewerkers het deze kerst moeten doen zonder kerstboom. Maar intussen liet de aanstichter van alle DSB ellende, Pieter Lakeman de champagnekurken knallen.

Opmerkelijk het opentrekken van een fles bubbels is exact de slotscène van een televisieformat dat Lakeman zélf dolgraag op het scherm had willen brengen, zo blijkt uit een artikel van de Telegraaf.

Een gelikte televisieshow, waarin Pieter Lakeman als koele stoere kruisridder ten strijde zou trekken tegen grote ondernemingen als Ahold, DSB en ABN Amro. Stuk voor stuk zouden de ondernemingen worden aangepakt en Lakeman zou hiervan alleen maar rijker worden. Volgens het businessplan ‘Het Openbaarder Ministerie’ – in bezit van deze krant – stond ondernemend Nederland de komende jaren heel wat te wachten.

Dubieus is dat Pieter Lakeman voor de financiering van zijn eigen televisieprogramma gebruik zou hebben gemaakt van druggeld. Diverse opsporingsdiensten doen momenteel onderzoek, de eerste arrestaties schijnen zelfs al te zijn verricht. Maar hebben maanden later nog steeds niks gevonden, zoveelste bullshit verhaal van de Telegraaf.

Meer Best hoax ‘09

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’09: Val DSB was televisieformat Lakeman

  1. Pingback: Hoax.blog.nl presenteert: De 25 grootste Broodje Aap verhalen 2009 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>