Tekst poort Auschwitz gestolen

auschwitz1Veruit de slechtste prank van dit jaar! De Poolse politie is nog steeds op zoek naar de daders van de diefstal van de tekst ‘Arbeit Macht Frei’, die altijd boven de poort van nazivernietigingskamp Auschwitz heeft gehangen. De tekst is eergisteren in de ochtend verdwenen. Dezelfde dag is een replica van het bord geplaatst. We vragen ons af of de daders zich bewust zijn van hun slechte humor.

Talloze Joden, zigeuners en andere gevangenen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de cynische tekst doorgelopen, in de meeste gevallen kwamen zij het kamp nooit meer uit.

Volgens de politie is de diefstal gepleegd door twee of drie mensen en met behulp van een ladder bij zich. Woordvoerder Jarek Mansfeld van het museum denkt dat het niet gaat om gelegenheidsdieven. “Het terrein beslaat tweehonderd hectare. Bedenk daarbij dat het midden in de nacht gebeurd is. Waarschijnlijk waren de dieven goed op de hoogte van de camera’s en het schema van de bewakingsrondes.”

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tekst poort Auschwitz gestolen

  1. piet

    vast door iemand van het antie codex alimentarius front
    de codex die eind van dit jaar ingaat
    en evenals de tekst een bedenksel van fritz ter meer is

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>