‘Kapitalistische’ kapsels verboden in Noord-Korea

kimDictator Kim Jong-il heeft weer een nieuwe regel bedacht om zijn volk te pesten. Zo heeft hij vanaf heden het dragen van rare kapsels verboden. Het idee voor dit verbod komt doordat Jong-il zich had geërgerd aan het moderne, dus daarmee in de ogen van Kim Westers, danwel kapitalistisch, kapsel’ van één van zijn medewerkers.

“Is zij een echte Koreaanse vrouw? Waarom heeft ze onze traditionele schoonheid ingeruild voor slechte buitenlandse gewoonten van kapitalisten?” snauwde de communistische leider Kim Jong-il.

Het zit er dus dik in dat het morgen lang wachten wordt in de rij voor de kapper. Volgens de nieuwe regel moeten mannen hun haar kort dragen, vrouwen mogen lang haar hebben maar zij moeten dit wel in een staart dragen.

De nieuwe voorschriften beperken zich echter niet tot alleen tot het haar. Per direct is ook Westerse kledij zoals korte rokken, strakke broeken en wijde pijpen verboden.

De dictator zelf heeft een vrij ééntonige kledingsmaak. Hij draagt altijd een groene legeroverall en hetzelfde korte kapsel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Kapitalistische’ kapsels verboden in Noord-Korea

  1. Pingback: Jongen van school om kapsel (YouTube) | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>