Toerist hoort foute informatie tijdens Amsterdamse rondvaart

Rondvaartboot_AmsterdamDe 3,1 miljoen toeristen die jaarlijks een rondvaart maken over de Amsterdamse grachten maken, worden dik genept met foutieve toeristische informatie. Dat bleek toen het persbureau ANP vier verschillende boottochten maakte en de afgespeelde teksten vergeleek met informatie uit officiële bronnen.

Volgens Meyers rondvaarten kreeg Amsterdam in het jaar 1275 stadsrechten, maar uit de boeken blijkt dat dit niet klopt. Stadsrechten kreeg de hoofdstad pas omstreeks 1300, in het jaar 1275 kreeg de stad wel tolrechten.

Rederij Plas liegt toeristen voor dat de Amstelhof een bejaardenhuis is. Terwijl in dit pand tegenwoordig het museum de Hermitage zit.

Volgens Rederij P. Kooij rijdt er gemiddeld een auto per week de grachten in. Dat zouden er 52 per jaar zijn. Dit terwijl uit cijfers van de brandweer blijkt dat in 2008 maar 31 auto’s in het water belandden. In de eerste zes maanden van dit jaar waren het er maar negen.

En zo liegen de gidsen van de rondvaartboten nog even door. Je zou zeggen dat het hoog tijd wordt voor een geschiedenislesje. Toch benadrukken de rederijen de informatie regelmatig te controleren. En noemen ze de juistheid van de informatie ook niet van vreselijk belang, omdat de rondvaartboor volgens het een ‘veredelde kermisattractie is’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>