Gretha Smit wilde 50k betalen voor startplaats

doorloper“Ga jij maar even lekker aan de kant staan”, zo probeerde het kamp van Greta Smit op de Olympische Spelen in Turijn van 2006 de startplaats van de Poolse schaatsster Katarzyna Wojcicka te pikken, 50k smeergeld en bek houden, kon de Poolse dame toe krijgen.

“Ik had net een heel goeie afstand gereden waarop ik achtste was geworden. Ze zeiden: “Je hebt al een goeie 1000 gereden. Misschien kun je de 5000 meter laten lopen. Dan zou Gretha kunnen rijden en kan ze het Olympisch goud winnen”, aldus Katarzyna Wojcicka. Ondanks de vette worst hapt de Poolse niet toe. En verlinkt de omkooppraktijken nu drie jaar later in een reportage van Studio Sport. En hoewel Gretha en haar coach het hele verhaal ijskoud ontkennen, is duidelijk dat ook onze nationale schaatssport na de Jupiler Leage vuistdiep in de omkoopschandalen zit.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>