‘Thomas de Locomotief is seksistisch’ (YouTube)

T1_022thomasXOnderzoekers beweren dat de tekenfilmserie Thomas de Locomotief seksistisch is. De geëmancipeerde Opzij-bitch en toevallig ook nog professor Shauna Wilton van de Canadese universiteit van Alberta, keek tot voorkort samen met haar driejarige dochter naar de tekenfilm. Maar nu ze de karakters heeft geanalyseerd mag dochterlief de serie niet meer zien.

Vrouwen w0rden in de tekenfilm namelijk zwaar tekort gedaan, van de 49 karakters zijn er slechts acht vrouw en ook deze acht hangen er maar een beetje zinloos bij. Bovendien zijn alle mannelijke locomotieven hufters en gedragen zich bazig en betweterig.

Als de vrouwen tijdens een aflevering uit de band springen, worden ze direct met de stoomfluit teruggefloten door hun mannelijke medewagons of gaat er iets vreselijk fout.

Toch heeft de professor nog wel klein goed woordje over voor de tekenfilm, de serie komt op voor tolerantie, goede communicatie en samenwerking. Wij wachten het moment af dat de PVV weer kamervragen gaat stellen. Want die bazige mannen, dat zouden toch zomaar moslims kunnen zijn?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>