‘Comapatiënt’ al 23 jaar bij kennis

zusterGrootste doctors-fail-diagnose ooit, een Belgische man waarvan zijn arts dacht dat hij al twintig jaar in coma lag blijkt toch al die tijd bij bewustzijn te zijn geweest. In werkelijkheid was de man volledig verlamd.

De patient werd in 1983 na een auto ongeluk naar het ziekenhuis gebracht. Al snel werd de diagnose coma afgegeven. Machteloos moest hij aanhoren hoe artsen hem in zijn bijzijn hadden opgegeven. Tegenwoordig is de man weer bij kennis en kan hij via een computer weer praten.

“Ik heb het uitgeschreeuwd, maar het was niet te horen”, vertelt de man in het Duitse tijdschrift Der Spiegel. De 46-jarige patiënt is de neuroloog die uiteindelijk ontdekte dat hij nog bij kennis was bijzonder dankbaar is voor zijn nauwkeurige onderzoek. “Nooit zal ik de dag van mijn ‘herontdekking’ vergeten. Het was mijn tweede geboorte”, aldus de man.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>