Ook te lelijke baby’s massaal gephotoshopt

babyNiet alleen bij fotomodellen en actrices wordt er vaak een pukkel of vetrol weggewerkt. Ook baby’s worden tegenwoordig digitaal bewerkt om ze er aantrekkelijker uit te laten zien. Een moedervlek of babyvet is taboe.

Dit werd onthuld in een BBC documentaire ‘My Supermodel Baby’. De hoofdredacteur van het magazine ‘Practical Parenting and Pregnancy’ legde uit hoe de huid, de kleur van de ogen en oneffenheden van de baby worden gepotoshoped.

Maar ook jonge vaders blijken hun kersverse zoon of dochter op het geboortekaartje en in het babyboek een gezonder kleurtje te geven. Veel mensen zijn geschokt na het zien van de documentaire.

De tijdschriften ontkennen uitgebreide digitale bewerking en verklaren de koters alleen wat meer kleur te geven. “Baby’s zijn geen volwassenen. Als het kind net voor de fotoshoot heeft gehuild, maken we de ogen wat minder rood. En als het kind net heeft liggen slapen, maken we hem wat minder slaperig op de kiek”, aldus Daniella Delaney in The Sunday Telegraph.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook te lelijke baby’s massaal gephotoshopt

  1. Debora

    Babies zonder babyvet?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>