‘Adolf Hitler was Duitse voetbalcoach’

1 op de 20 Britse kinderen denkt dat Hitler de voetbaltrainer van het Duitse voetbalelftal was en dat de Holocaust een soort Bevrijdingsdag is. Dit zijn de schokkende resultaten van een enquête onder 2000 Britse kinderen van 9 tot 15 jaar waarin de Tweede Wereldoorlog centraal stond.

Tevens leek het 1 op de 6 kinderen geweldig hun volgende schoolreisje af te reizen naar Auschwitz, omdat ze dachten dat het een pretpark was. En 1 op de 5 verwisselde naziminister Joseph Goebbels met het Joodse dagboekenmeisje Anne Frank.

”We zijn geschokt door sommige antwoorden”, aldus Jim Panton, bestuurslid van een Britse veteranenstichting die het onderzoek deed. En daarom pleit de stichting voor meer geschiedenisonderwijs. Daar zijn de meeste kinderen het wel mee eens, want pretparken, feesten en voetbal, daar willen de kinderen graag alles over weten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>