Verkeerspolitie krijgt nieuwe Ferrari’s

Bereikte ons even geleden dat de splinternieuwe Volvo’s van de verkeerspolitie niet harder mogen rijden dan 140 km/u, omdat ze anders spontaan in de fik vliegen. Zo haal je natuurlijk nooit een snelheidsduivel de weg af. Maar er lijkt verbetering op komst. Het schijnt dat de verkeerspolitie zijn zinnen heeft gezet op een aantal Ferrari’s. Er zou zelfs al in het geheim een prototype worden getest.

Afgelopen zaterdag was dit testvoertuig voor het eerst in het openbaar te zien. Zaterdag waren op Vliegbasis Volkel zo’n 150 Ferrari’s bijeen, om jeugdige reumapatiëntjes een onvergetelijke en vooral snelle dag te bezorgen. Eén van de blikvangers was de witte Ferrari van de politie.

Navraag doen bij de politievoorlichter van het korps Noord en Oost Gelderland, levert weinig extra informatie op: “Ik heb er al meer vragen over gekregen. Ik weet dat die bolide bestaat, maar hij is niet van de politie en het voertuig mag dus ook niet op de openbare weg rijden. Ik vermoed dat ie van een particulier is die ons korps een warm hart toedraagt”, aldus voorlichter Leo de Ronde.

Politiewoordvoerder Dion Luijten heeft nog een andere anekdote: “Toen de Rijkspolitie afscheid nam van de Porsche 912, heeft de politie nog een 1-aprilgrap uitgehaald. Ze hebben toen een Chevrolet Corvette opgetuigd als politieauto en gezegd dat deze de opvolger van de Porsche zou worden.” Het zal nog wel even duren totdat de verkeerspolitie een snelle snelheidsduivel kan inhalen zonder dat hun auto explodeert.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>