Aanslag op Haagse hoftoren (Youtube)

aanslag

We moeten toegeven, dit filmpje, knap gemaakt maar wel een beetje zinloos. Voor de medewerkers van de AIVD en BVD die zich waarschijnlijk kapot zijn geschrokken, bovenstaand filmpje is natuurlijk hartstikke nep. Maar zo natuurlijk vond de BVD dat niet. Olof van Winden, de maker van dit filmpje is zaterdagochtend door een antiterreureenheid van zijn bed gelicht en meegenomen voor verhoor.

De organisator zou zich schuldig hebben gemaakt aan opruiing. Op promotieposters van het festival is te zien hoe prominente gebouwen in de Hofstad het doelwit zijn geworden van terroristische aanslagen. En ook dit filmpje met Sacha de Boer zou baardmannen wel eens op een idee kunnen brengen. Na verhoor stond Van Winden dezelfde middag overigens weer op straat.

En nu? “De zaak ligt inmiddels bij het Openbaar Ministerie (OM). Daar zal gekeken worden of verdere stappen tegen de heer Van Winden ondernomen zullen gaan worden”, aldus een politiewoordvoerder. We zijn blij dat onze tereurbestrijding zo alert is, wie weet wat hiervan gekomen was… FAIL!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>