Werknemers krijgen 3 maanden betaald verlof voor bewezen diensten

Zomaar drie maanden betaalde vakantie krijgen voor bewezen diensten. De gemiddelde Nederlander moet het met minder dan een derde van de dagen doen, onbetaald.

Vijfendertig werknemers van gsm-operator Base hebben wel het geluk. Omdat ze nu al tien jaar voor Base werken, krijgen ze enkele maanden betaald verlof “om te herbronnen”.

Bart Van De Sompele, woordvoerder van Base: “Het is echt geen grap. Om hen te bedanken voor de geleverde inspanningen krijgen ze drie maanden betaalde vakantie cadeau. Geen loonverlies, geen addertjes onder het gras. Vanaf nu krijgt elke werknemer met tien jaar dienst drie maanden extra vakantie.”

Of het betaalde verlof nog niet genoeg was, kregen de bewuste werknemers vooraf al een reischeque. “De vakantie blijft geldig tot het einde van hun loopbaan bij Base”, gaat Van De Sompele voort. “Ze kunnen de drie maanden in één keer opnemen, om een grote reis te maken bijvoorbeeld. Of gespreid, om viervijfde te werken. Het staat hen zelfs vrij om de vakantie helemaal niet op te nemen. Al kan ik me niet inbeelden dat iemand zo’n geschenk zou weigeren.”

De gsmoperator droeg voor 2003 nog de naam KPN Orange.

Met dank aan Raar Maar Waar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>