Nessie te zien op GoogleEarth

Niet alleen Michael Jackson blijkt vandaag springlevend te zijn, ook het Monster van Loch Ness heeft weer van zich laten horen. Het bewijs is volgens sommige Britten nu echt geleverd: op Google Earth is een negentien meter lange witte vlek, met drie uitstulpsels, vlak onder het wateroppervlak duidelijk te zien.

The Telegraph haalt een onderzoeker van het Loch Ness Project aan: ,,Dit is intrigerend. Het verdient meer onderzoek,’’ aldus Adrian Shine.

The Sun schrijft dat de vorm van de vlek op Google Earth duidelijke overeenkomsten vertoont met die van een plesiosaurus, een uitgestorven reptiel dat in de tijd van de dinosauriërs onder water leefde.

Nog steeds is de kans echter vrij groot dat de vlek gewoon een bootje is. Boten die een paar kilometer verder in een haven liggen zien er hetzelfde uit, alleen dan zonder ‘tentakels’.

De afgelopen tijd werd gedacht dat het dier overleden zou zijn, omdat het al meer dan een jaar niet meer was waargenomen. Maar net als Jackson is het Monster dus hartstikke springlevend.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nessie te zien op GoogleEarth

 1. F.Dijkstra

  Wat een onzin. Als je goed kijkt op Google Earth kun je een boot zien met aan de achterzijde in het midden het spoor direct achter de motor en aan beide zijden, het uitwaaierende golfspoor. Aan de beide zijden van de boot zie je nog vaag de boeggolf weglopen.

    /   Reply  / 
 2. theekopje

  jaja…
  tuurlijk!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>