Kind te koop, voor gratis

Op de website Kinderbazaar.nl biedt een moeder haar kind gratis ter adoptie aan. De advertentie is geplaatst door ene Anabel uit Gelderland en staat in de rubriek ‘geboorte’.

De website heeft meteen de politie gebeld. “We doen dit erbij, het is erdoorheen geglipt. Dit is absoluut niet de bedoeling van de site”, zegt Jody McLoughlin, de eigenaar van de site.

Ook laat hij weten erg geschokt te zijn dat iemand dit doet. Jody lijkt ervan overtuigd dat de advertentie echt is: “Het bericht staat vol met spelfouten en is een letterlijke vertaling van het Nederlands naar het Engels. Een grap zou, denk ik, in goed Nederlands worden gedaan.”

Laten we Jody even troosten, geschokt zijn hoeft niet meer. Anabel bestaat niet, kunnen we best met zekerheid concluderen, spelfouten zijn namelijk juist het kenmerk van een hoax. Overigens gebeurt het wel vaker dat ouders hun kind in de nep-verkoop doen.

De gratis adoptie is 41 keer bezichtigd en inmiddels ook op enkele andere sites opgedoken.

De grootste hoax en broodje aap verhalen, lees je elke dag op hoax.blog.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>