‘Wakker Nederland is 1 aprilgrap, leden naar Powned’

Als je tegenwoordig geen publieke omroep meer opricht, hoor je er niet meer bij. Mediaconcern de Telegraaf heeft nu zelfs twee publieke omroepen in oprichting. Eerder startte Geenstijl ‘Powned’, nu begint de Telegraaf ‘Wakker Nederland’.

Maar waarom eigenlijk? Gewoon een beetje risicodekking, want wat als straks Powned op 1 april niet genoeg leden heeft? Dan blijkt ‘Wakker Nederland’ ineens een 1 aprilgrap, en tekenen de beide omroepen een overeenkomst om stiekem toch weer genoeg leden te hebben.

Deze goocheltruc heeft de Telegraaf overigens niet van een vreemde, grote rivaal Llink gebruikte hetzelfde trucje toen het in 2004 de ledenaantallen van ‘De nieuwe Omroep’ en ‘NUtopia’ samenvoegde. Hierdoor ontstond er uit twee kleine aspirant omroepjes, opeens één grote omroep en was de toelating zo geregeld.

Of dit slimme spelletje genoeg is om de benodigde 50.000 leden te bekeren, dat zullen we weten als op 1 april de termijn om leden te werven afloopt. Overigens is er ook nog steeds een mogelijkheid dat beide omroepen een 1 aprilgrap zijn, want het blijft natuurlijk 1 april.

De grootste hoax en broodje aap verhalen, lees je elke dag op hoax.blog.nl

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “‘Wakker Nederland is 1 aprilgrap, leden naar Powned’

 1. Erik

  Helemaal mee eens, dit is zo overduidelijk fake. Of Powned een grap is weet ik nog steeds niet zeker maar die concurrentie met de Telegraaf natuurlijk wel. Dat is nota bene het moederconcern van GS.

    /   Reply  / 
 2. Hans

  Publieke Omroep Wakker NEDerland (POWNED), wat dacht je zelf?

    /   Reply  / 
 3. vrouwtje

  Geenstijl is al jaren niet meer het ” echte ” geenstijl sinds de TMG zich ingekocht heeft, jammer maar helaas.
  Ik wens ze veel succes met Powned, maat het truukje wat ze nu tentoonstellen zoals de banden leeg laten lopen van een vrachtwagen van de Telegraaf, is zo like BNN.
  Ze verspillen het laatste beetje krediet in huize regenjas.
  Jammer, Geenstijl is inmiddels passé

    /   Reply  / 
  1. vekku

   aan vrouwtje
   misschien word je nu een vrouw.. 70 plussers ofzo?
   niet echt geschikt voor geenstijl , die hebben het meer op mensen tussen de 20 a 50 jaar die wel gevoel hebben voor humor!
   weggejorist & opgerot aan u!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>