Muziek bij inauguratie van Obama was nep

“De inauguratie van Obama was één grote schijnvertoning”, dat hebben muzikanten toegegeven aan Fox News. De muziekjes die door het orkest werden gespeeld om alle feestelijkheden een beetje te ondersteunen stonden op een bandje.

Het orkest met daarin de wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma en vioolspeler Itzhak Perlman deed maar wat, hun instrumenten zaten niet aangesloten op de boxen.

“Het was te koud om het optreden live te doen. De instrumenten zouden niet in de juiste stemming blijven,” legt een woordvoerder van het organiserende comité uit. En Yo-Yo Ma en Itzhak Perlman houden niet van koude vingers.

De beslissing om te playbacken werd twee dagen voor de happening genomen na een soundcheck. Het plein zou een erbarmelijke akoestiek hebben. ‘Het zou een ramp geweest zijn als we wel live hadden gespeeld,” zei vioolspeler Perlman. “Het moest een perfecte gebeurtenis zijn. Je kunt het dan niet verpesten.”

Ook voor alle optredens lag een bandje klaar ‘voor het geval dat’, maar deze zijn niet gebruikt. Alleen het bandje van de inauguratie van Obama zelf zou kwijt zijn, dit verklaard direct zijn verspreking. De woordvoerder benadrukte dat de mini-playbackshow, “een ‘Milli Vanilli’-achtige gebeurtenis was.”

Wij zien echter geen verschil, ook komt het tafereeltje ons bekend voor van de Chinese Olympische spelen, waarvan bleek dat de halve openingsceremonie van een bandje kwam en lelijke zangeressen waren vervangen door beeldschone lolita’s.

Lees ook:
Openingsceremonie olympische spelen grote miniplaybackshow

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Muziek bij inauguratie van Obama was nep

  1. Pingback: Best hoax ’09: Januari houdt zich schijndood | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>