‘Minister houdt vervolg Donorshow tegen’

Minister Klink van Volksgezondheid heeft een tweede Grote Donorshow bij omroep BNN in de kiem gesmoord. Dat zegt BNN-presentator/voorzitter Patrick Lodiers. De omroep had plannen voor een vervolg op deze succesvolle televisie HOAX omdat het beoogde doel –een nieuwe regelgeving voor donorregistratie- nog steeds niet is bereikt.

Lodiers zegt in Intermediair: Afgelopen voorjaar waren wij aan het nadenken over een vervolg, want er was na de Donorshow niks gebeurd. Klink hoorde daar van en vroeg om een afspraak. Ik naar hem toe, samen met vijf anderen. Hij zei: ‘Als jullie je nou even inhouden, dan kom ik het rapport-Terlouw zelf presenteren in een BNN-programma.’ Ik vroeg: Wordt het dan een goed rapport?’ ‘Jazeker’, zei hij. Maar ergens heeft hij een draai gemaakt. Of nee, ik denk dat hij altijd al van plan was zich van de commissie niks aan
te trekken.

In de Donorshow maakte BNN vorig jaar bekend een nier weg te geven aan iemand die deze volgens het kijkerspubliek het meest nodig had. Hiermee kreeg de omroep de hele internationale pers over zich heen, ook onderzocht het CDA of het programma niet verboden kon worden. Wanneer de climax van het
programma aanbrak bleek alles een vooropgezette stunt te zijn.

Hoe het tweede deel van de Donorshow eruit zou hebben gezienwist Lodiers nog niet: “We dachten aan een update, met de drie kandidaten van vorig jaar. Maar zij zijn al een paar keer op tv teruggekeerd, dus die buit
hebben we al binnen. Het probleem is ook: je kunt het succes van die show niet nog een keer overdoen. Niemand zou ons nog geloven.

De Donorshow is inmiddels genomineerd voor de prestigieuze Emmy Award, op 24 november is de uitreiking.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>