Verschil tussen speciale crèmes voor dag, nacht en ogen is onzin

Je kent ze ongetwijfeld van de reclame. Speciale huid- en gezichtscrèmes voor overdag, ‘s nachts en zelfs speciaal voor je ogen. Maar dat blijkt grote onzin, zegt een cosmetische dermatologe Jetske Ultee maandag tegen de Volkskrant.

Bron: freeimages

Bron: freeimages

Volgens de Ultee zijn de ingrediënten van een serum en een crème precies dezelfde, alleen de basis is wat anders. Ze vergelijkt het met het verschil tussen romige champignonsoep en heldere paddenstoelensoep. Oogcrème is volgens haar precies hetzelfde als gewone crème, maar dan in een kleinere tube.

Aan de ingrediëntenlijst kun je volgens de dermatoloog niet zien of het een dag- of een nachtcrème is. Volgens haar heeft je huid ‘s nachts ook geen andere stoffen nodig dan overdag – best logisch eigenlijk. Niet te geloven toch, hoe de reclames veel mensen voor de gek weten te houden!

 

Wat vind jij?

Gebruik jij wel verschillende crèmes? Ga je daar mee stoppen of denk jij dat het toch beter werkt om verschillende crèmes te gebruiken? Laat het weten en reageer!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>