Apps veranderen je telefoon in spionagekit

Veel gratis apps bespioneren dagelijks miljoenen gebruikers. Zo registreerde een zaklamp app stiekem de locatie van de telefoon en kopieerde hij ook de tekstberichten. De informatie die uit de spionage kwam, werd gebruikt door bedrijven die marktonderzoek deden en door reclamebureau’s. Zo blijkt uit een artikel van Dailymail.

Bron: sxc.hu

Elke dag worden wereldwijd miljoenen mensen bespioneerd door gratis apps die ze op hun telefoon hebben geïnstalleerd. De meeste zaklamp apps vragen bij het installeren ervan, om toegang te krijgen tot alle informatie op je telefoon. Hierdoor is het mogelijk dat ze alle privacy gevoelige informatie stiekem opnemen en kopiëren.

Experts vinden dat dit niet de bedoeling mag zijn, omdat de informatie vervolgens wordt gebruikt – of eigenlijk misbruikt- om door te geven aan marktonderzoekbedrijven en reclamebureau’s. Deze bedrijven slaan hun slag, omdat ze de koopgewoontes van de gebruikers kunnen volgen. Helaas is dit niet het enige gevaar, ook criminele bendes, hackers en identiteitsdieven kunnen bij deze gegevens en gebruiken dit om achter de persoonlijke gegevens van de gebruikers te komen om deze vervolgens te misbruiken.

Gelukkig gaat het niet om standaard ingebouwde zaklampen op telefoons, maar let altijd op als je een gratis zaklamp app – of andere app-  op je telefoon zet! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>