Spelregels Scrabble veranderen toch niet

scrabble1hoaxDe spelregels van het traditionele Scrabble letterspel blijven onveranderd. Dat heeft spellenmaker Mattel deze week bevestigd.

Al vanaf begin april gaan er geruchten dat Scrabble voortaan het leggen van eigennamen zou toelaten. Dit zou betekenen dat de spelregels voor het eerst sinds 60 jaar zouden veranderen.

Veel letterfetisjisten reageerde boos er verontwaardigd op het bericht. Alle letters door de kamer smijten hoeft echter niet. De nieuwe spelregel geldt alleen voor de nieuwe spelversie Scrabble Trickster.

Deze zou dit najaar op de markt komen in Duitsland en Groot-Brittannië. In dit spel mogen spelers letters doorgeven, woorden achterstevoren spellen of eigennamen van personen, plaatsen, bedrijven en merken vormen.

De spelregelverandering is een knap staaltje guerrillamarketing uit de koker van Mattel. Het spel Scrabble ging sinds 1948 al meer dan 150 miljoen keer over de toonbank. Het reglement werd nooit aangepast. Het spel is te koop in 121 landen en in 29 talen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>