Scheiden van nepvrouw blijkt lastig

Na drie jaar procederen is het de 31-jarige Chinees Xiao Chen eindelijk gelukt om te scheiden van zijn vrouw. Opmerkelijke van het hele huwelijk: de vrouw bleek ‘niet te bestaan’.

Xiao trouwde in 2005 met Huang Hai. De tortelduifjes kenden elkaar pas twee weken. Meteen na de huwelijksdag verdween Huang. Grappig, want Xiao had de persoon die hem aan zijn vrouw had voorgesteld omgerekend 2000 euro betaald. Waarschijnlijk de Chinese versie van een online Bulgaarse catalogus. Hij was dus niet alleen zijn vrouw, maar ook zijn geld kwijt.

Toch was dat alles nog niet het grootste probleem. De gemeente waar de man woonde, bepaalde namelijk dat een scheiding van iemand die niet bestaat niet goedgekeurd kon worden. Daarom moest Xiao naar de rechter, die hem uiteindelijk uit zijn huwelijkse lijden verloste.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>