Hoax history: vliegende pinguins ontdekt

2008penguinshoax6In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Het is april 2008, de BBC brengt een indrukwekkende natuurdocumentaire, gepresenteerd door Terry Jones (ex-Monty Pyton). De televisiemaker ontdekte een kolonie pinguïns die kunnen vliegen. Hij volgde de vogels al een tijdje, toen de kolonie plots massaal hun vleugels spreidde en wegvloog.

Jones kon zijn ogen niet geloven, dit betekende dat hij had een nieuwe diersoort had ontdekt. Wanneer de cameraploeg in een snel opgetrommelde helikopter de vliegende beestjes verder volgt blijken ze letterlijk de zon achterna te vliegen. Wanneer de winter begint kruipt deze nieuw ontdekte pinguïnsoort niet dicht op elkaar, maar vliegen ze naar de warme regenwouden van Argentinië. Filmpje!

Veel kijkers aanschouwen dit wonder der natuur met open mond. Ongelooflijk en uiteraard niet waar natuurlijk! Een knap geregisseerde aprilgrap, met de BBC als afzender. Diezelfde avond van 1 april 2008 vertoont de Britse staatsomroep een video waarin ze verteld hoe ze de pinguïns heeft laten vliegen.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoax history: vliegende pinguins ontdekt

  1. Pingback: 1 APRIL: De beste aprilgrappen over dieren | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>