Kandidaat elektrocuteert presentator (YouTube)

milgramhoaxDe Franse televisie zendt woensdag een opmerkelijk psychologisch test uit. De zender voerde het bekende experiment van Milgram opnieuw uit, met alweer schokkende resultaten.

Kandidaten worden in een fake spelshow geconfronteerd met de keus voor leven en dood. De deelnemers aan een programma zijn verplicht de presentator te straffen door hem elektrische schokken te geven. 80 Procent van de mensen gaat zo ver, dat het slachtoffer dood lijkt neer te vallen.

De televisiemakers zeggen verbaasd te zijn dat maar zestien van de tachtig deelnemers weigerden de sadistische bevelen op te volgen.

De kandidaten moeten een man vragen stellen en hem met elektrische schokken straffen wanneer hij een fout antwoord geeft. De sterkte van de schokken kan oplopen tot een dodelijke 460 volt. De deelnemers weten niet dat het slachtoffer een acteur is en helemaal geen schokken krijgt.

Het experiment heeft tot vergelijkingen met de gruweldaden van de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog geleid. Een deelneemster die na afloop werd geïnterviewd, zei door te zijn gegaan met de martelingen hoewel haar grootouders waren vervolgd door de nazi’s. Een andere deelnemer zei bang te zijn geweest om het programma te verpesten.

Kijk hier naar de promo van het Franse programma
(bekijk meer videomateriaal van het programma)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kandidaat elektrocuteert presentator (YouTube)

  1. Pingback: Het spel van de dood (YouTube) | Hoax

  2. Pingback: SBS6 zendt martelshow uit (YouTube) | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>