Mcdonalds en Coca Cola wensen virus toe

Gooi je draadloze verbinding uit, er zijn nieuwe virussen actief. De computergriepjes worden rondgestuurd per mail en zijn afgeleiden van het beruchte ‘postcard from hallmark’ virus. Let goed op als je een bericht krijgt met het onderwerp: ‘Mcdonalds wishes you Merry Christmas!’, ‘Coca Cola is proud to accounce our new Christmas Promotion’ en de oude bekende ‘You’ve received A Hallmark E-Card!’

De bijlage van deze hartelijke kerstgroet bevat een .zip file, in de vorm van een worm, die je door al jouw bestanden heenvreet en nestelt in het binnenste van de harde schijf. Alle besturingsprogramma’s kunnen door deze worm besmet raken.

Hoax of harde werkelijkheid? Ook wij weten het niet meer zo goed. Het gebeurt regelmatig dat virusmeldingen starten als hoax waarschuwingsmail, je weet toch, die mails waarin wordt gewaarschuwd wordt voor levensbedreigende virussen, die niet door geen enkele scanner kunnen worden verwijderd.

Maar het gebeurt regelmatig dat cybercriminelen (mooi woord!) nieuwe wormvirussen maken geïnspireerd op eerdere hoax virussen. Snap jij het nog? Wij gaan in ieder geval de komende tijd geen burger eten bij de Mac en de cola laten we voorlopig ook even staan.

Lees ook:
Kassa waarschuwt: ‘Postcard From Hallmark’
Kerstman legt virus onder de kerstboom
Hoax ‘Postcard from Hallmark’ soms wel gevaarlijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>