Hoax history: Nederlanders jatten geen fietsen

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Wanneer je in Google ‘Marokkaan’ intoetst wordt je zoekopdracht al snel aangevuld tot ‘Marokkaan steelt fiets’. Google scheert alle Marokkanen duidelijk over één kam. Maar het was nog erger. Wie begin 2011 zocht op ‘Nederlander steelt fiets’ werd door Google automatisch op de vingers getikt: Bedoelde je misschien: ‘Marokkaan steelt fiets’? Google leek openlijk te solliciteren naar het PVV keurmerk.

Maar het was allemaal slechts een onschuldig bedoeld grapje, een groepje hackers knutselde op een regenachtige middag een leuk scriptje om zoekmachine Google een beetje te pesten. Ze kregen het zelfs even voor elkaar om de zoekopdracht ‘Marokkaan steelt fiets’ te laten verwijzen naar ‘Piet-Hein Donner steelt fiets’.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Hoax history: Nederlanders jatten geen fietsen

 1. Pingback: Zoekmachine Google racistisch? | Hoax

 2. Mia

  vind het HILARISCH. Bij de weg: marokkanen stelen liever auto’s en scooters. En nog een andere weg: is het jullie niet opgevallen dat er minder criminaliteit is tijdens de Ramadan? Oogverblindend opvallend detail.

    /   Reply  / 
  1. Peter

   Opgevallen… 🤔 Knap dat je alle statistieken zo goed bijhoudt en niet zomaar iets roept dat totaal niet door feiten ondersteund wordt.

     /   Reply  / 
 3. Paul

  hebben jullie mijn vriend hahaha ook gezien op mykoknots mykonos,ik ben verdwaald,volgens mij zit ik tussen rots een en rotsknots twee.als gullie even bellen zijn gsm,dam komt hij mij maibie wel halen met zijn dronken harsens,maar ik denk het niet nooit niet.

    /   Reply  / 
 4. Paul

  en breng dan een onderbroek mee,want ik zit nog steeds naakt tussen de rotsen,

    /   Reply  / 
  1. Hahaha

   Ha ha ha ha ha ha een zware nacht hoor ik wel. Ik waz op trektocht met een paar vrienden op een roze ezel trektocht whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

     /   Reply  / 
 5. daniel

  amerikanen zijn de echte terroristen, accepteert ie ook niet

    /   Reply  / 
 6. Pikachu

  Blub

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>