Best hoax ’08: Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond

Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodjeaap verhalen van 2008.

Grote paniek op de luchthaven van Rotterdam. Een onbekende man meldt per telefoon dat zich aan boord de Transavia lijnvlucht naar het Turkse Bodrum twee terroristen bevinden. De twee zouden van plan zijn het vliegtuig te kapen, voor een terreuraanslag.

De Nederlandse anti-terrorisme eenheid komt direct in actie, een gewapende bestorming blijft uit, in plaats daarvan wordt het vliegtuig met 110 passagiers aan boord, maar liefst vijf uur aan de grond gehouden.

”We zijn gekaapt”, staat te lezen in de sms die ze van haar dochter kreeg. Volgens de bezorgde moeder zit de schrik er onder de passagiers goed in.

Gelukkig wordt de kaping zonder bloedvergieten beëindigd. Een echtpaar uit Dortrecht wordt geblinddoekt, met een pistool in de rug afgevoerd naar een politiecel. De passagiers kunnen overstappen en liggen even later toch nog lekker te bakken in de zon op het Turkse strand.

Toch is er van een ware dreiging nooit sprake geweest. De vermeende kaping blijkt een scene die zo uit een liefdesromannetje zou kunnen komen. Hoofdrolspelers zijn het stel Fatih en Hinda en hun huisvriend Coco. Hinda doet het al een tijdje stiekem met Coco. Maar als zij hem vertelt dat ze toch met haar vaste vriend Fatih op vakantie gaat in Turkije, wordt Coco stinkjaloers.

De jaloerse minnaar probeert op alle mogelijke manieren de vakantie te saboteren. Hij molt de accu, zodat het stel hun auto niet zou kunnen starten. Maar even later zitten Fatih en Hinda in de trein naar de luchthaven. Het enige dat Coco dan nog kan doen is 112 bellen en melden dat Fatih eigenlijk lid is van Al Qaida en het Transavia toestel wilde kapen.

Het verhaal zou een geweldig plot zijn voor een nieuwe Nederlandse speelfilm en daarom geven wij een dikke acht op de schaal van hoax. Vanaf morgen kan je hier trouwens zelf ook stemmen op de beste hoax van 2008.

Poll: Best hoax ’08?

Wat is de beste hoax van 2008?

 • Clown Bassie bezwangert vrouw (52%)
 • Openingsceremonie olympische spelen China (10%)
 • Terminaal patiënt vraagt plaat aan bij Giel (9%)
 • Ingevroren Bigfoot is apenpakje (7%)
 • Youtube doet de Rickroll (6%)
 • Nep-gast nept Jensen (5%)
 • Elvis leeft nog steeds, Groen Links doet kamervragen (4%)
 • Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond (4%)
 • Naaktfoto’s Sarah Palin (3%)
 • Iran kloont raket (2%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:
Openingsceremonie olympische spelen, Naaktfoto’s Sarah Palin. Nog meer nepnaakt en fake-sekstapes, Nep-gast nept Jensen, Clown Bassie bezwangert vrouw, Iran kloont raket, Terminaal patiënt vraagt plaat aan bij Giel, Youtube doet de Rickroll, Elvis leeft nog steeds, Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond, Ingevroren Bigfoot is apenpakje

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Best hoax ’08: Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond

 1. Pingback: De tien grootste hoaxen van 2008 | Hoax

 2. Pingback: Best hoax ’08: Elvis leeft nog steeds | Hoax

 3. Pingback: Best hoax ’08: Iran kloont raket | Hoax

 4. Pingback: Best hoax ’08: Nep-gast nept Jensen | Hoax

 5. Pingback: Best hoax ‘08: Naaktfoto’s Sarah Palin | Hoax

 6. //SandesH\\

  Ahhhh! Past mooi bij de kerstsfeer!

    /   Reply  / 
 7. Pingback: Verliefde nepkaper moet cel in | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>