Best hoax ’08: Elvis leeft nog steeds

Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodjeaap verhalen van 2008.

“Klopt het dat Elvis nog leeft en op luchthaven Schiphol gesignaleerd is?”, zo luidde de kamervraag van Tweede-Kamerlid Naïma Azough (Groen Links) aan minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 6 oktober 2008.

Azough stelde de kamervragen naar aanleiding van een video op internet. Hierin was te zien dat whizzkid Jeroen van Beek, met een zelf geknutseld elektronisch paspoort onder de naam van rocklegende Elvis, probleemloos het nieuwe beveiligingssysteem wist te omzeilen.

In het filmpje is te zien hoe het gloednieuwe elektronische paspoortcontrolesysteem de persoonlijke gegevens van Elvis zonder bezwaar aanvaardt. Dat de persoon die het paspoort gebruikt niet de man op de foto is, stoorde het systeem niet.

Kamerlid Azough was er met open ogen ingetuind. Het schokkende bewijsmateriaal is niet meer dan een in elkaar geknutseld filmpje. Studenten van de Amsterdamse universiteit tekende voor één van de beste hoaxen van 2008.

Vooral door het feit dat er kamervragen werden gesteld over deze hoax, zijn onze punten extra hoog. Wij geven een 8,5 op de schaal van hoax. Vanaf overmorgen kan je hier trouwens zelf ook stemmen op de beste hoax van 2008.

Poll: Best hoax ’08?

Wat is de beste hoax van 2008?

 • Clown Bassie bezwangert vrouw (52%)
 • Openingsceremonie olympische spelen China (10%)
 • Terminaal patiënt vraagt plaat aan bij Giel (9%)
 • Ingevroren Bigfoot is apenpakje (7%)
 • Youtube doet de Rickroll (6%)
 • Nep-gast nept Jensen (5%)
 • Elvis leeft nog steeds, Groen Links doet kamervragen (4%)
 • Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond (4%)
 • Naaktfoto’s Sarah Palin (3%)
 • Iran kloont raket (2%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:
Openingsceremonie olympische spelen, Naaktfoto’s Sarah Palin. Nog meer nepnaakt en fake-sekstapes, Nep-gast nept Jensen, Clown Bassie bezwangert vrouw, Iran kloont raket, Terminaal patiënt vraagt plaat aan bij Giel, Youtube doet de Rickroll, Elvis leeft nog steeds, Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond, Ingevroren Bigfoot is apenpakje

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Best hoax ’08: Elvis leeft nog steeds

 1. Pingback: De tien grootste hoaxen van 2008 | Hoax

 2. Pingback: Best hoax ‘08: Ingevroren Bigfoot is apenpakje | Hoax

 3. Pingback: Best hoax ‘08: Openingsceremonie olympische spelen | Hoax

 4. André de Hooge

  Elvis is voor mij ook nog springlevend hoor!!! Hij is 74 jaar en maakt het nog goed!!!

  Hij stierf helemaal niet in 1977!!!

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Hoax history: Elvis is niet dood | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>