Best hoax ’08: Nep-gast nept Jensen

Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodjeaap verhalen van 2008.

Eerst even een andere herinnering ophalen. Robbert Jensen (wiki) was die iets vadsige tv presentator, tot voorkort elke werkdag te zien op rtl5. Maar op non-actief gezet, wegens tegenvallende kijkcijfers. Maar hij komt terug, als we zijn emotioneel-huilie verhaal op zijn site mogen geloven. (=Ook hoax, maar daar hebben we het nu niet over)

Half april werd Jensen genept met een verlate 1 aprilgrap. Ex-TBS’er Richard B. zat op de bank om te vertellen over zijn nieuwe boek. In werkelijkheid was de TBS-er, acteur Leon van Waas, ingehuurd bij huureenacteur.nl.

“We hebben wel tien keer aangegeven dat Richard niet herkenbaar in de uitzending wilde komen, maar de redactie bleef aandringen. Toen hebben we maar een acteur gestuurd”, aldus de uitgever van Richard’s boek.

De acteur vertelde over de hoogopgelopen ruzie met zijn neef waarbij hij hem toetakelde met een vleesvork. Hiervoor heeft Richard B. 17 jaar gezeten “We deden het natuurlijk om Richards boek te promoten, maar ook om Jensen in de zeik te nemen”, aldus de uitgever.

Jensen is zelf stomverbaasd over de nepperij. “Hij had tijdens de uitzending niets in de gaten en de redactie wist ook van niets,” laat RTL weten.

Wij houden wel van verkleedpartijtjes en daarom krijgt deze actie van ons een 7,5 op de schaal van hoax. Nog even nagenieten met de VARA, check de making of van de Jensen-oplichterij hieronder.

Poll: Best hoax ’08?

Wat is de beste hoax van 2008?

 • Clown Bassie bezwangert vrouw (52%)
 • Openingsceremonie olympische spelen China (10%)
 • Terminaal patiënt vraagt plaat aan bij Giel (9%)
 • Ingevroren Bigfoot is apenpakje (7%)
 • Youtube doet de Rickroll (6%)
 • Nep-gast nept Jensen (5%)
 • Elvis leeft nog steeds, Groen Links doet kamervragen (4%)
 • Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond (4%)
 • Naaktfoto’s Sarah Palin (3%)
 • Iran kloont raket (2%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:
Openingsceremonie olympische spelen, Naaktfoto’s Sarah Palin. Nog meer nepnaakt en fake-sekstapes, Nep-gast nept Jensen, Clown Bassie bezwangert vrouw, Iran kloont raket, Terminaal patiënt vraagt plaat aan bij Giel, Youtube doet de Rickroll, Elvis leeft nog steeds, Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond, Ingevroren Bigfoot is apenpakje

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’08: Nep-gast nept Jensen

 1. Pingback: De tien grootste hoaxen van 2008 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>