Best hoax ´11: Wil de echte 7 miljardste aardbewoner nu opstaan

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Dit jaar telt onze aardkloot officieel 7 miljard mensen. In principe is dat op zich al een hoax, omdat nooit kan worden vastgesteld wanneer deze mijlpaal gehaald wordt, ook heeft niet ieder land de bevolkingstelling helemaal op orde en zou het best wel eens zo kunnen zijn dat ergens diep in het regenwoud nog een onontdekte primitieve stam woont. Toch heeft de VN vandaag als een symbolische datum aangewezen.

De datum mag dan wel symbolisch zijn, dat betekent niet dat de gebeurtenis wordt gevierd en er geen 7 miljardste bewoner wordt aangewezen, aldus de NOS. “Volgens De Verenigde Naties vormt de groeiende populatie een bedreiging voor de natuur en gezondheidszorg. Daarom is een feest niet gepast.”

Toch staat op verschillende websites te lezen dat de Filipijnse Danica May Camacho de 7 miljardste aardbewoner zou zijn. Bovendien is het 2,5 kilo wegende baby’tje ineens wel door de VN aangewezen en kwamen enkele VN functionarissen toch nog met een taart aanzetten.

De Filipijnse spruit is echter niet de enige 7 miljardste. Zo werd in India om 7.20 uur plaatselijke tijd het meisje Nargis geboren in de deelstaat Uttar Pradesh. Rusland kent zelfs twee 7 miljardste baby’s: Alexander uit het oosten van het land en Pyotr uit het westen. Alexander werd om 0.19 uur geboren in Petropavlovsk-Kamtsjatski. Zijn ouders kregen een certificaat en gratis woonruimte. Voor Pyotr in Kaliningrad was er ook een ‘echt’ certificaat. Hij werd om 0.02 uur plaatselijke tijd geboren, door het tijdsverschil enkele uren later dan Alexander. Ook in Bangladesh, India en Laos wordt een 7 miljardste wereldbewoner geclaimd.

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Best hoax ´11: Wil de echte 7 miljardste aardbewoner nu opstaan

 1. Humo Slapiens

  Uhhh….7 miljardste?
  Heeft iemand wel eens geteld hoeveel Homo Sapiens er ooit zijn geboren op deze aardkloot? En dan heb ik het nog niet eens over echte homo’s zoals Justin

    /   Reply  / 
 2. Humo Slapiens

  Bieber

    /   Reply  / 
  1. els (19)

   nou justin bieber is gwn een player en die piemelneus dan

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>