Best hoax ’11: Maddie zegt weer kiekeboe

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Tot twee keer toe dook de al jarenlange vermiste kleuter dit jaar op. In Juli dit jaar gilde een vrouw in India midden op straat uit, omdat ze het meisje dacht te herkennen.

Het was wonder geweest wanneer was gebleken dat de in India aangetroffen ‘Maddie’ ook de echte vier jaar vermiste Britse Maddie zou zijn. En inderdaad: “Het gaat slechts om een kind dat heel erg op Maddie lijkt”, dat hebben de ouders van Maddie op basis van foto’s laten weten.

Voor de ouders van de vermeende Maddie moet de ervaring nog het meest bizar zijn geweest. Ben je op vakantie in India, begint een Engelse toerist ineens naar je kind te wijzen en je voor kinder-ontvoerder uit te schelden.

Een andere wildvreemde man stormt daarop op je kind af en probeert haar bij je weg te trekken. Intussen heeft zich een groep omstanders verzameld, die er allemaal van overtuigd zijn dat jouw kind niet echt jouw kind is. Je laatste steun is uiteindelijk de politie, maar ook die staat aan de kant van de toeristen. Het stempel kinderontvoerder ben je pas kwijt als DNA-onderzoek het tegendeel heeft bewezen.

In december was er voor de tweede keer nieuws over Maddie, de kleuter zou verkocht zijn aan een Victoria Beckham look-alike. Wat hiervan waar is, wordt op dit moment nog onderzocht.

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>