‘Maker Flappy Bird pleegt zelfmoord’

De stroom geruchten rond het spelletje Flappy Bird houdt maar niet op. Eerst ging het verhaal rond dat een 16-jarige jongen zijn broer had vermoord, omdat hij hem zat te pesten met zijn highscore. Nu wordt gezegd dat het spel nog meer levens heeft geëist. De bedenker van het spel, Dong Nguyen, zou zelfmoord hebben gepleegd.

Bron: twitter.com/The_2_degrees

“Flappy Bird-ontwikkelaar Dong Nguyen is zojuist dood gevonden in zijn huis met een schotwond in zijn hoofd. Autoriteiten bevestigen dat Nguyen zelfmoord heeft gepleegd door zichzelf in het hoofd te schieten met een pistool. Autoriteiten zeggen dat het populaire spel Flappy Bird iets te maken had met de zelfmoord”, is te lezen in de verklaring die rondgaat.

Hoax

Zou het echt? Nee, natuurlijk niet. Je kun het je bijna niet voorstellen dat één site het twee keer in zo’n korte tijd voor elkaar krijgt om een hoax de wereld in te helpen maar jawel hoor: Huzlers.com strikes again. Dat is een site voor satirisch nieuws die ook al de hoax over de broertjes verspreidde.

Toch is ook deze hoax weer slim bedacht. Nguyen kondigde namelijk wel op Twitter aan dat hij het spel offline ging halen. Onvoorstelbaar, want hij schijnt zo’n 50.000 dollar per dag te verdienen aan de advertentie inkomsten. In zijn tweets klonk hij redelijk depressief, vandaar dat veel mensen de zich wel voor konden stellen dat hij inderdaad een einde aan zijn leven wilde maken.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Maker Flappy Bird pleegt zelfmoord’

 1. j

  is niet zo

    /   Reply  / 
 2. melek

  what the fuck dit is allemaal kutzooi waarom heeft die nu dan clappy bird fuck de mensen die zeggen dat dong nugjen zelfmoord heeft gepleegd rot een eind weg op zou ik zeggen.

    /   Reply  / 
 3. Mert

  Waar anders stond er op Wikipedia wel: overleden op:….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>