Best hoax ’09: Januari houdt zich schijndood

Wat waren de vetste hoaxen en broodjeaap verhalen anno januari 2009. Wij van hoax.blog.nl zetten ze ongecensureerd voor je op een rij.

Niets meer echt?
Hoe is het eigenlijk met Luca Prins? Het meisje dat tijdens de nieuwjaarsduik, samen met haar soepballen, nogal in de picture liep. Nadat Luca ineens de meest gezochte persoon van Nederland werd is ze nu ineens verdwenen.

Dat terwijl we nog niet een wisten of ze nu eigenlijk wel echt zijn. De iets minder bedeelde Heidi Clark, de Luca van downunder, was in ieder geval een reclamestunt, dat weten we zeker.

Lees daarom:
Nieuwjaarsduik pin-up Luca Prins bedenksel Geenstijl?
Assepoester Heidi Clark is Australische nep-Luca Prins

Antieke hoax
De hoogste tijd om eerst een paar antieke urban legeds te ontrafelen. Zo ontdekte we dat het bespelen van een cello niet slecht is voor je scrotum. De supervulkaan Yellowstone helemaal niet bestaat. En Matt Harding ook maar gewoon voor een bluescreen danste. Is er dan niets meer echt? En is mensenredder Regilio Tuur dan de enige oprechte wereldburger, die altijd de waarheid spreekt? Ja!

Lees daarom:
Cello spelen niet slecht voor scrotum
Waarschuwing supervulkaan Yellowstone is hoax
‘Where the hell is Matt’ danste voor bluescreen
Regilio Tuur nep held?

Stiekem toch niet dood
Wellicht heeft Luca ook toegegeven aan de nieuwe trend van 2009. Jezelf schijndood houden is namelijk de methode om lekker opnieuw te beginnen, zonder veel gezeur aan je hoofd. Al moet het dan natuurlijk wel in één keer lukken. Een Amerikaanse zakenman gaat inmiddels voor poging 3. Andere prominenten zouden misschien zijn voorbeeld kunnen volgen, scheelt gewoon een hoop gedoe. Want ook wij hebben wel een beetje genoeg van de zoveelste dead hoax van Steve Jobs en koningin Fabiola.

Lees daarom:
Zelfmoord is uit, doodfaken is in
Ex Olivia Newton-John fakete ook zelfmoord
Man faket eigen dood tweemaal
Steve Jobs weer even dood
‘Belgische Koningin Fabiola overleden’

Obama is ook mens
Maar Januari was toch vooral de maand van Obama. Mooi hè die muziek tijdens zijn inauguratie. Gelukkig hadden de marsmannetjes hem door. En weet je wat nu het mooiste is, hij is zo lekker normaal gebleven en schaamt zich niet voor zijn winderigheid en het feit dat hij zijn eigen naam niet eens kan typen. Gelukkig kwam elke Amerikaan die de kersverse president even Googlede toch nog achter zijn ware aard.

Lees daarom:
Muziek bij inauguratie van Obama was nep
Ufo’s kijken mee inauguratie Obama
Verwijderen medewerkers Bush, de O uit toetsenborden Witte Huis?
Obama last van winderigheid (filmpje)
Obama volgens Google fatale vergissing

Domme Hollanders
Ach iedereen vergist zich wel een keer. Al maken sommigen het wel erg bont. We snappen dat je misschien wat moeite hebt om Luther en Calvijn uit elkaar te houden. Maar Peter Blok is toch heel iemand anders dan Peter Blok. Erger nog is dat je vervolgens het hele Nederlandse volk voor jouw foutje op laat draaien en vertelt dat ze dommer zijn dan ze al dachten.

Lees daarom:
Zoek de verschillen, Luther of Calvijn
Eyeworks verwisselt Peter Blok met Peter Blok
BNN maakt foutje, u bent toch dom!

Wie trapt hier nog in?
Uiteindelijk weet BNN ons toch ook nog even goed beet te nemen, jammergenoeg trapt alleen roddeltante Wilma Nanninga daar echt in. En ook Giel Beelen wordt ondanks zijn krullen en zangtalent direct door de X-factor jury ontmaskerd.

Lees daarom:
Wilma Nanninga trapt in BNN bevallingshoax
Herken jij Giel Beelen?

Kakkerlak haat Fisherman’s Friend
Nog niet ontmaskerd is de grappenmaker die deze maand Feyenoord eens goed te kijk zet. Wij mogen hem wel! Zo maakte hij via een nep-persbericht bekend dat een hetesnoepjesfabrikant de nieuwe shirtsponsor van de club werd. En monteerde hij een kakkerlak in het voetbalplaatjesverzamelboek. Van ons mag deze grappenmaker nog wel even doorgaan met zijn pranks. Al moet hij oppassen want de Feyenoordfans lusten hem rauw.

Lees daarom:
Fisherman’s Friend nieuwe sponsor Feyenoord
‘Albert Heijn trekt vergelijking Feyenoord en kakkerlak’
‘Feyenoordfans kunnen niet tegen grapje?´

Pas op virus!
Gelukkig waren er deze maand ook nog mensen die het beter met de mensheid voor hadden. En ons waarschuwen voor levensbedreigende situaties. Zo zijn Irving en Maipe er volgens Raymond van Hyves op uit om iedereen kapot te maken. Maar ook KPN waarschuwt ons voor kwaadwillende computervirussen. Toch hoeven we deze maand alleen maar echt bang te zijn voor het YouTubevirus.

Lees daarom:
Raymond –Hyves- Spanjer waarschuwt voor virus
KPN waarschuwt voor meest vernielende virus ooit
YouTube virus lust computer rauw

Backgammon met ET
Ben jij nog steeds bang voor ufo’s? Hoeft echt niet meer, de Limburgers weten waarom. In de mijnstreek gaan 7 van de 10 kinderen regelmatig met ET butenspelen en ook Robbie Williams en Peter Andre spelen regelmatig een potje backgammon met een marsmannetje. Al kwamen de Aliens voor hun laatste partijtje niet opdagen, als gevolg van een noodlottig ongeval.

Lees daarom:
7 op 10 Limburgse kinderen ontvoerd door ufo’s
Robbie Williams en Peter Andre samen op UFO-jacht
Octopus UFO crasht, windmolen stuk

Nepborsten?
Wat we deze maand in ieder geval zeker weten is dat Kate Perry en Jennifer Aniston wel gefotoshopte borsten hebben. Alleen Lily Allen’s derde tepel is 100% echt, de fotografische bewijzen hiervan stuurt ze zelfs naar Kaiser Chiefs voorman Ricky Wilson. En of Natalie Dylan echt nog maagd is? Jij mag het zeggen…

Lees daarom:
Naakte Katy Perry digitaal geknutseld?
Naakte Jennifer Aniston alweer gefotoshopt
Lily Allen sms´t per ongeluk naaktfoto rond
Wanneer laat maagd Natalie Dylan zich nu eindelijk nemen?

Pinokkio liegt door
Tot slot verkiezen we nog even de langste Pinokkio van deze maand. Is het de VARA, die nog steeds beweert dat Geenstijl niet het TVmoment van het jaar heeft gewonnen. Of is het Geenstijl die nog steeds beweert dat de fax met de sms stemuitslag echt is? Maar de houten marionet deze maand naar liegbeest Els Wittem. Zij probeert zelfs ons te overtuigen van haar zielige leugentjes. Kunnen we dan echt niemand meer geloven?

Lees daarom:

Geenstijl: ‘Vara is liegbeest’
Els Wittem liegt ook op hoax.blog.nl

Ook zo benieuwd wat de grootste hoax van 2008 was?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer