Best hoax ’08: Terminaal patiënt vraagt plaat aan

Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodjeaap verhalen van 2008.

“Ik heb nog tien uur te leven en daarom wil ik Coldplay aanvragen”, met dit verzoek meldt Otto zich aan de telefoon tijdens de Freaknight op radio 3. Dj’s Giel Beelen en Gerard Ekdom reageren met een paar slechte grappen: “Nu dat is vette pech, we kunnen je plaatje niet draaien, want het is 90s request.”

Dan vertelt de 19 jarige Otto dat hij kanker heeft en besloten euthanasie te laten plegen. Een emotioneel gesprek volgt. Giel en Gerard zijn nu duidelijk wel onder de indruk, Giel wordt zelfs emotioneel, op de weblog van Gerard staat te lezen dat het incident hem erg heeft aangegrepen.

Maar Otto, heet helemaal geen Otto en heeft al helemaal geen kanker. Giel en Gerard hebben zich voor de gek laten houden door ene Joost. Zo heet in ieder geval de jongen die Giel aan de lijn krijgt wanneer hij een week later het nummer nog eens terug belt.

Geen vette hoax, maar een misselijke grap. Maar verdient toch een vermelding, wij geven een 6 op de schaal van hoax. Het moment is tevens genomineerd voor het radiomoment van het jaar.

Poll: Best hoax ’08?

Wat is de beste hoax van 2008?

 • Clown Bassie bezwangert vrouw (52%)
 • Openingsceremonie olympische spelen China (10%)
 • Terminaal patiënt vraagt plaat aan bij Giel (9%)
 • Ingevroren Bigfoot is apenpakje (7%)
 • Youtube doet de Rickroll (6%)
 • Nep-gast nept Jensen (5%)
 • Elvis leeft nog steeds, Groen Links doet kamervragen (4%)
 • Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond (4%)
 • Naaktfoto’s Sarah Palin (3%)
 • Iran kloont raket (2%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:
Openingsceremonie olympische spelen, Naaktfoto’s Sarah Palin. Nog meer nepnaakt en fake-sekstapes, Nep-gast nept Jensen, Clown Bassie bezwangert vrouw, Iran kloont raket, Terminaal patiënt vraagt plaat aan bij Giel, Youtube doet de Rickroll, Elvis leeft nog steeds, Verliefde terrorist houdt vliegtuig aan de grond, Ingevroren Bigfoot is apenpakje

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’08: Terminaal patiënt vraagt plaat aan

 1. Pingback: De tien grootste hoaxen van 2008 | Hoax

 2. Pingback: Best hoax ’08: de Rickroll | Hoax

 3. Pingback: Best hoax ’08: Bassie bezwangert vrouw | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>