Hoge piet van ontwikkelaar achter ‘Halo’ gegijzeld!

In Amerika kreeg de politie een verontrustend belletje van iemand die zei dat hij een geweer had, dat hij bommen in een tuin had geplaatst en dat hij een familie gijzelde, aldus Nathan Elledge, hoofd van de politieafdeling Sammamish. ‘Hij wilde 20.000 doller zien voor de vrijlating van de familie’.

Bron: scx.hu

 

Hoge snelheid
Arrestatieteams reden met hoge snelheid naar de gijzelingslocatie, de mobiele eenheid stond zelfs paraat. Eenmaal bij het huis aangekomen bleek het om de familie van een leidinggevende van Bungie te gaan, ontwikkelaar van onder andere ‘Halo’ en ‘Destiny’. De politie verkende de locatie en na ruim een uur kwamen ze erachter dat het prima met de familie ging: ze lagen lekker te slapen en er waren geen gewapende gijzelnemers in de buurt.

Swatting
Er was dus helemaal geen sprake van een gijzelingssituatie, sterker nog de politie was flink in de maling genomen! Uit onderzoek bleek dat het belletje van de zogenaamde gijzelnemer helemaal niet uit het huis kwam, maar was opgewekt door een netwerk van computers. Dit heet ook wel swatting, waarbij de politie naar een nepspoedgeval wordt gestuurd omdat iemand in staat is om te doen alsof een belletje ergens anders vandaan komt. De gijzelingĀ bleek dus een hoax te zijn om de politie flink voor de gek te houden!

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>