Haïti liegt over aantal doden

Het dodental als gevolg van de aardbeving in Haïti zou, wel eens tot driehonderdduizend kunnen zijn opgelopen. Dat heeft de Haïtiaanse president René Préval zondag bekend gemaakt.

Maar het ziet ernaar uit dat hij de wereld hiermee flink voorliegt, want Haiti is helemaal niet dood. Een journalist van de Wereldomroep is erachter gekomen dat het dodenaantal zwaar is overdreven. Tot nu toe zijn er ongeveer 52.000 doden begraven, er liggen nog lichamen onder het puin, maar het dodental zal zeker niet boven de 100.000 uitkomen.

Zo zouden in het episch centrum van de ramp 30.000 doden zijn gevallen. Maar volgens de lokale autoriteiten zijn er nu 3364 lichamen geborgen, een getal dat tot 5000 zou kunnen oplopen. Dat is dus 6 keer minder als de regering van Haiti de wereld wil laten geloven.

Zelfs uit deze afschuwelijke ramp, lijkt de corrupte regering een slaatje te willen slaan. Waar moet anders het geld vandaag komen om hun paleizen weer op te bouwen? Juist grotendeels van ons belastinggeld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>