Overal in Nederland duiken witte busjes met kinderlokkers op

Waarschijnlijk heb je er bij jou in de buurt ook al over gehoord. Rond basisscholen rijdt een wit busje rond met mannen die kinderen ontvoeren. Er doken al meldingen op in Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Castricum en Tolbert. Wel heel toevallig natuurlijk… Is het wel waar?

Het is lastig te bepalen. Basisscholen in Alphen deden een waarschuwing uit over een wit busje. Volgens de scholen zijn verschillende leerlingen echt aangesproken. Sommigen zouden achtervolgd zijn. Daar is ook melding van gedaan bij de politie.

Bron: sxc.hu

Maar ondertussen circuleren er ook nog engere verhalen over kinderen die in het busje gedrogeerd worden en later ergens gedumpt worden, meldt het AD. Van dat laatste verhaal heeft de politie geen meldingen of aangiften ontvangen, aldus de krant. Echt bewijs van kindermisbruik of slechte bedoelingen zijn er alleen niet. Maar het AD heeft alle meldingen op een rij gezet en dat is best een lijst.

Onderzoek

Onderzoeker Dr. Peter Burger van Universiteit Leiden houdt de stroom meldingen ook in de gaten. Volgens hem circuleren de verhalen over witte busjes al sinds 2000 en sinds 2004 duiken ze een paar keer per jaar op. Hij is een onderzoek gestart om te achterhalen waarom de verhalen juist nu weer rondgaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>