Hoe herken je een hoax?

Het is voor ‘n hoop mensen vaak behoorlijk lastig om een hoax te herkennen. Dat blijkt wel: anders zouden ze niet telkens zo massaal gedeeld worden. De website Plus Online heeft op rijtje gezet hoe je kunt voorkomen dat je per ongeluk een hoax met je vrienden deelt.

“Een algemeen advies is om goed op te letten zodra iemand u via een mail of een bericht op sociale media oproept om een waarschuwing of een opmerkelijk verhaal door te sturen”, is op de site te lezen. “Het gaat doorgaans om een nepwaarschuwing. Zeker verhalen waarbij bijvoorbeeld een ziek kind een gratis behandeling kan krijgen als er een X-aantal mails wordt doorgestuurd, zijn over het algemeen onwaar.”

Bron: sxc.hu

Even checken
“U bedoelt het vast goed door andere mensen ook te willen inlichten, maar de beste reactie is om het verhaal even na te trekken”, tipt de site. Hoax gevonden? Dan moet je natuurlijk wel even hoax.blog.nl mailen, facebooken of twitteren!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>