Corruptie bij UEFA bewezen? Twitteraccount weet uitslag loting dag eerder

Het twitter-account @uefacorruption zorgde afgelopen weekend in de hele wereld voor flink wat rumoer. Het account had namelijk de loting voor de Champions League helemaal goed voorspeld. Zou de UEFA dan zó corrupt zijn dat zelfs de loting niet eerlijk gaat?

Bron: twitter.com/football_GIF

De tweets met de voorspellingen werden zondag verstuurd, terwijl de loting maandagmiddag zou plaatsvinden. “We gaan een deel van UEFA’s corruptie en manipulatie onthullen”, zette het account erbij. “Corruptie die wordt geleid door mensen achter de schermen. Om economische redenen die nadelige gevolgen hebben voor de sport. We gaan de resultaten onthullen van de loting van morgen.”

En verrek, het account had alle acht duels nog goed voorspeld ook! De voorspellingen werden duizenden keren geretweet. Toch is er niets bewezen wat betreft corruptie bij de UEFA. Want wat bleek: het account had alle mogelijke voorspellingen getweet en vervolgens de foute voorspellingen verwijderd. Dat is in ieder geval wat @Football_GIF zegt, op basis van een plaatje dat op facebook gevonden is. Omdat @uefacorruption een anoniem account was dat niemand kende tot het moment dat het de voorspellingen ‘juist’ had, had niemand dat in de gaten.

Of toch niet?

Het account zelf geeft zich nog niet gewonnen. Dinsdagmiddag verscheen een nieuwe tweet: “We willen graag bevestigen dat alle claims dat wij nep zouden zijn, niet waar zijn.” Screenshots waarop te zien is dat het account alle mogelijke voorspellingen had getweet, zouden volgens @uefacorruption nep zijn. “Sommige plaatjes zijn in scene gezet om ons in een slecht daglicht te zetten, maar we zullen doorgaan met het blootleggen van de UEFA en FIFA de komende dagen.” Hoax.blog.nl houdt het voor je in de gaten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>