Een hoax in een hoax: Roy Donders toch geen acteur

Op Twitter ontstond maandagavond grote onrust na schokkend nieuws over realityster Roy Donders. De ‘stylist van het Zuiden’ zou namelijk een acteur zijn, meldde De Telegraaf.

Tenminste, dat is wat @vlncere rond 23.15 uur twitterde. Mét een plaatje. ‘Roy Donders blijkt Hoax; Acteur verbreekt stilzwijgen’, zou te lezen zijn op de website van De Telegraaf.

Beeld: twitter.com/@vlncere

Volgens het artikel zou Roy Donders gespeeld worden door ‘acteur’ Erik Verstappen. De serie zou een toneelstuk zijn van Steffen Haars (bekend van onder andere het eveneens Brabantse New Kids) en RTL.

Hoax

Oplettende twitteraars keken meteen op de website zelf, maar daar was het artikel nergens te vinden. Wie @vlncere met die ontdekking confronteerde, kreeg meteen antwoord: “Weggehaald… de smiechten!”.

Al snel liet De Telegraaf weten dat het artikel toch echt niet van hen afkomstig was. Niet Roy Donders was een hoax, maar het artikel zelf. Het plaatje dat @vlncere tweette was met een speciaal programma bewerkt, zodat het leek op een echt artikel van de krant.

Verontwaardiging

Toch trapte veel mensen in de grap. Op twitter heerste grote verontwaardiging over het ‘feit’ dat ‘ons Royke’ toch niet echt zou zijn.

Voor de volgende keer: een rondje zoeken op ‘acteur Erik Verstappen’ had al heel wat opgeleverd, want over de beste man is niets te vinden op internet. En dan nog iets: wie ook maar vijf minuten van de serie gezien heeft weet: dè verzinde nie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>