Geheime code voor ‘gratis bitcoins’ wist harde schijf

Een code die je Mac omtovert tot een machine waarmee je bitcoins kunt maken – daar krijgen sommige mensen  meteen geldkoorts van. Maar wie de code invoert, komt voor een onaangename verrassing te staan. Je wist er namelijk je hele harde schijf mee.

Afbeelding: 4chan

De bitcoin is een populair online betaalmiddel, waar geen banken aan te pas komen. Je kunt bitcoins kopen met gewone euro’s of dollars, maar je kunt ze ook zelf ‘minen’ met krachtige computers. Maandagochtend is één bitcoin zo’n 900 euro waard; best lucratief dus.

Geheime code

Het plaatje, dat werd verspreid via de website 4Chan, belooft dat je je Mac kunt omtoveren tot zo’n ‘mining-machine’ met de code ‘rm –rf/*’. Maar wie de code simpelweg even opzoekt met Google komt er meteen achter wat de code werkelijk doet. Zo ‘geheim’ is de code namelijk helemaal niet.

De letters ‘rm’ staan voor ‘remove’: verwijderen. Door de letters ‘rf’ worden echt alle mappen en bestanden op je computer verwijderd en vraagt het systeem nooit om bevestiging of je iets écht wil verwijderen. Een hoax die makkelijk te ontmaskeren is dus, maar sommige mensen hadden dollar (eh, bitcoin) tekens in de ogen en trapten er toch in.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>