WAARSCHUWING: Mail van PostNL is virus en blokkeert je bestanden

Als je een deze dagen een mailtje van PostNL krijgt, moet je even goed opletten. Er gaat een mail rond waarin staat dat een koerier van PostNL een pakketje niet bij je af kon leveren en dat je op een link moet klikken voor meer info. Maar als je dat doet, raakt je computer besmet met een virus en kun je niet meer bij je bestanden. Dat meldt onder andere NOSop3.

Er gaan phishingmails uit naam van PostNL rond.

Alleen als je geld overmaakt zou je weer bij je spullen kunnen, maar het wordt aangeraden om dat niet te doen. De mails zijn verstuurd vanaf Russische servers. Het is nog niet duidelijk hoeveel computers zijn besmet.

Meteen weggooien!

Krijg je een verdachte mail van PostNL, klik dan niet op links en open de bijlage niet. Gooi het mailtje weg. Als je het al geopend hebt, neem dan contact op met PostNL.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>